Terug naar het overzicht

Leiderschapsopleidingen en coaching

Non- en social profit
Leiderschapsopleidingen en coaching

Leiding geven binnen een missie-gedreven organisatie is een hele (toffe) klus. Als straffe leider weeg je echt op de impact die de organisatie (kan) maken in de maatschappij. Je drukt je stempel op de missie en de visie, krijgt je teams en andere partijen mee in dit verhaal door een krachtige impactstrategie en implementatieplan en zorgt ervoor dat de organisatie zowel intern als extern het volle potentieel ontwikkelt.    

 Dat is een hele boterham. En dat lukt niet altijd. Ook jij mag je laten inspireren en jezelf verder ontplooien.  

Jouw leiderschap verder ontwikkelen kan op vele manieren:

 • Eerst en vooral door te doen en te leren op de weg, met vallen en opstaan.
 • Op die weg begeleiden we je graag met een individueel coachingstraject.
 • Of met een heel aanbod aan leiderschapsopleidingen op maat van jouw ervaring en de grootte van je organisatie met een rijk netwerk van andere leiders als extra.  

Coachingstrajecten

Wil je een krachtige leider zijn, blijf dan dicht bij jezelf. Weet waar je sterktes liggen en zet die ten volle in. Maar ken ook je werkpunten en omring je met mensen die jou aanvullen. Een leiderschapscoach van S&L helpt jou daarbij.
 

Een traject op jouw maat

In het gratis kennismakingsgesprek onderzoeken we jouw vraag. Heb je een klik met de leiderschapscoach die voor je zit, dan starten we daarna je traject op. Dat plannen we in overleg met jou, maar reken toch op 5 coachingsessies in een periode van 3 tot 6 maanden. Daarin zijn we je ‘compagnon de route’: we geven je oefeningen mee, staan naast je op pittige momenten en zijn ook tussen de sessies door bereikbaar om even te pingpongen. Het verslag van elk gesprek delen we met jou, zodat je tussen 2 sessies steeds je inzichten, ontwikkeling en uitdagingen bij de hand hebt.

Wat levert leiderschapscoaching je op?

Onze leiderschapscoach steunt je door dik en dun op je parcours én durft je te confronteren als dat nodig is. Dat is onze befaamde ‘loving kick in the ass’. Leiderschap is een proces van de juiste aandacht geven aan de juiste dingen. We begeleiden je op een warme manier om te achterhalen welke dit zijn. Soms vanuit de theorie, soms vanuit concrete situaties waar je in je organisatie tegenaan loopt, en vaak met toepasbare oefeningen. Je hoofd, je hart- en je buikgevoel worden geïntegreerd en omgezet in effectief leiderschapsgedrag. De focus ligt op krachtig en authentiek leiding geven. En dat voelt iedereen in je organisatie, jijzelf inbegrepen. Daardoor maak je het verschil voor de impact die jouw organisatie maakt.

 

Leiderschapsopleidingen

Opleidingen op jouw maat

We hebben leiderschapopleidingen op maat van jouw ervaring en van jouw organisatie:

 • Opleidingen die je zelf kan volgen samen met leiders uit andere missiegedreven organisatie: Button: Overzicht van alle open S&L opleidingen.

 • Opleidingen volledig op maat van jouw organisatie gaan van leiderschapstrajecten voor bestuur en management teams naar team- en organisatieontwikkeling. 

De S&L aanpak

 • Wij doen het voor wie jullie het doen: Onze eigen motivatie bestaat uit jouw missie. Want wij dragen graag bij aan een betere wereld. Wij willen dat jij er beter in bent voor jouw organisatie, klanten en doelgroep, maar tegelijk ook voor de planeet.
 • Doenken: Wij houden van denken en doen dus zorgen er ook graag voor dat wat je keert dadelijk inzetbaar is in jouw praktijk. We leggen patronen en uitdagingen voor jezelf en jouw organisatie bloot maar laten je niet alleen de vertaalverslag maken, we staan samen met de andere deelnemers aan je zijde.
 • Circle of critical friends: We bouwen een sterke groep die tijdens en na de opleiding je ondersteunen en af en toe een loving kick in the ass geven : we confronteren jou met de realiteit. Je krijgt een spiegel voor. We durven zeggen waar het schoentje knelt om jou te motiveren het beter te doen. 
 • Zoals we geloven dat systemische verandering nodig is om de wereld te veranderen, kijken we ook naar leiderschap vanuit meerdere brillen inclusief de systemische.
 • We vertragen en gaan diep om nadien weer te versnellen.

Nobody said it would be easy but we promise it will be worth it.

 

Interesse? Op basis van jouw specifieke vraag stellen we steeds een duo van consultants samen met complementaire vaardigheden. Onze aanpak:  

 • We komen luisteren diepgaander naar jouw vraag zodat we de essentie en de context goed begrijpen 
 • We werken een eerste voorstel van aanpak uit en na overleg en co-creatie, bezorgen we jullie een finaal voorstel.  

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: