Trividend

TrividendLogo
Impactondernemers
Kapitaal voor een betere wereld

Dat geld dingen kan doen bewegen, weet iedereen. Dat het, wanneer je het goed aanpakt, ook de wereld kan verbeteren, daarvan zien we nog niet genoeg voorbeelden. Maar wat is een goede aanpak? Een vraag waar Peter graag zijn schouders onderzet.

De klant

Trividend is een pure impactfinancierder. Ze ondersteunen ondernemingen, die impact-first zijn, financieel met risicokapitaal.

De vraag

Geld investeren in een betere toekomst, dat klinkt ons als muziek in de oren. En dat is exact wat Trividend doet. Ze zijn een heel belangrijke radar in het ecosysteem van impactondernemingen en hebben best wat overlap met onze klanten. En onze klanten, dat zijn onze helden, dus waren we blij om ze via deze samenwerking nog sterker te maken en het goede werk dat ze doen nog beter te maken. 

Het traject & de impact

Om hun impact te maximaliseren, moest Trividend vooral de juiste impactondernemers bereiken, maar hoe doe je dat? Met die strategische vraag kwam Trividend al in 2019 naar ons en samen brachten we de juiste strategie in focus. We waren beide erg content met zowel resultaat als samenwerking.

Onze ervaring met hun ambitie en werking, maar ook de kennis van hun klanten, bracht ons tot het tweede luik van de samenwerking. De ontwikkeling van het ImpacT²-traject, een aanpak om de doelgerichtheid en strategie van Trividends’ klanten onder de loep te nemen. Met onze ervaring houden we hen een spiegel voor, helpen we ze hun strategie optimaliseren en de impactgerichtheid verscherpen. 

Een succesvol traject dat ons van leverancier tot langetermijnpartner katapulteerde, met als duidelijk doel de impact van de middelen zo groot mogelijk maken. Een duidelijke win voor Trividend want zij bundelen al de individuele ImpacT² frames in hun jaarlijks impactrapport en maken zo de impact van hun portefeuille zichtbaar. 

20 jaar Trividend
“Het was iets nieuws en spannend om te doen, maar de reacties van hun klanten waren zeer positief. Door de begeleiding, het impact meten en de rapportering voelen we dat onze hulp écht helpt. Veel beter wordt het niet!”
Peter Depauw
S&L

Tips van Frederik Matthijs

  • Samen een Impact² traject doorlopen is minstens even belangrijk als de set indicatoren die dat oplevert.
     
  • Betrek zeker je co-founders en je bestuurders of advisory board maar bij voorkeur zelfs je ganse team bij dit een impact oefening want het gaat over het dna van je onderneming.
     
  • Indicatoren zijn niet in steen gebeiteld, ze kunnen veranderen in de tijd, afhankelijk van de context maar zeker ook van hoe dichter je komt bij de realisatie van je missie. 
“Onze klanten zijn ons dankbaar dat we hen vragen om eens uit te zoomen, om buiten de waan van de dag hun missie en gewenste maatschappelijke impact op scherp te stellen.”
Frederik Matthijs
Directeur Trividend

Spreekt deze case jou aan?

Dan luisteren we graag naar de specifieke noden van jouw organisatie. We komen in duo naar jouw vraag luisteren en doen een eerste voorstel. Op basis van de feedback en verdere co-creatie bezorgen we een finaal voorstel.