Terug naar het overzicht

Aangescherpte positionering en go to market

Impactondernemers
Aangescherpte positionering en go to market
  • Lijkt de buitenwereld niet (meer) goed te begrijpen waar jullie voor staan? 
  • Is er nood aan nieuwe verkoopkanalen om de omzet te verhogen? 

  • Lukt het niet (voldoende) om je ideale klant te bereiken?  

Een marketingstrategie op maat van impactondernemers. En vooral helemaal afgestemd op je impact-strategie.

Waar gaan we voor: 

  • Je verhaal staat opnieuw op scherp waardoor je helder kan communiceren 
  • We zetten jullie opnieuw op weg naar de beoogde externe groei  

  • Een nieuw licht op jullie marketingstrategie. In lijn met je impact-strategie.

De kracht van een goeie positionering

Of het nu online of offline is, jouw verhaal tot bij de juiste doelgroep krijgen is vandaag geen koud kunstje meer. Marketingbudgetten van grote spelers lijken steeds luider te klinken en de aandachtspanne voor genuanceerde verhalen lijkt er minder en minder te zijn. Communiceren over maatschappelijke uitdagingen en jouw oplossing als impactondernemer, daar werken we bij S&L graag aan mee.  

Helemaal in lijn met de impact-strategie

Om je impact te vergroten bereik je liefst zoveel mogelijk klanten. De juiste klanten! In een eerste stap bekijken we welk verhaal je brengt tot bij de klant, wie die klanten zijn en waar die zich bevinden. Gebruik je de juiste kanalen om tot bij je klant te komen en bied je een oplossing voor een behoefte die voldoende ‘pijn’ doet bij die klant. Die inzichten leggen we naast jouw impactstrategie om te voorkomen dat we tactieken gaan inzetten die niet passen bij jouw maatschappelijke doelen. Want ja, systeemverandering is geen walk in the park.

Alle P's? Check!

Een hernieuwde positionering naar de buitenwereld kan ervoor zorgen dat er ook in jullie binnenwereld zaken verschuiven. Denk maar aan prijssetting of medewerkers die meer moeten focussen op sales in plaats van marketing. Na positionering kan je kijken naar verkoopkanalen en de manier waarop jullie ‘de markt opgaan’. Welke kanalen leveren wat op? Welke kanalen moeten we meer gaan benutten of welke ontbreken? 

Wat zegt het buikgevoel en zien we dit ook in de cijfers? We leggen alle puzzelstukken op tafel en blijven betrokken tot jullie zelf weer de bomen door het bos zien.  

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: