Impactondernemers
Impact meting
  • Is het moeilijk om aan de buitenwereld jouw impact hard te maken?
  • Hoe meet je echt de essentie van de impact die je maakt? 
  • Hoe doe je pragmatisch aan impact meting zonder je organisatie te belasten?
  • Of moet je vooral het succes van je strategie meten?

Van impactstrategie, naar impactindicatoren tot een gemakkelijke manier van communiceren over daar waar jullie het verschil maken. 

We maken het niet moeilijker dan nodig...

Waar gaan we voor:

  • Je krijgt een helder zicht op je resultaten én op de impact die je maakt.
  • Je leert hoe je juist en concreet praat met stakeholders over waar jullie het verschil maken.
  • Duidelijke impact-indicatoren waaraan je dagelijkse opportuniteiten kan afwegen.

Voortbouwend op je strategie. Logisch.

Met een duurzame impactstrategie focus je voluit op dat éne maatschappelijke probleem dat je onderneming wil aanpakken. Fantastisch als je strategische leidraad duidelijk is voor de komende jaren.  

Impactmeting bouwt voort op deze impact analyse waarbij we teruggrijpen naar de veranderingstheorie, een best complexe intellectuele oefening. Door samen af en toe te twijfelen, een stap terug te zetten krijg je impact-KPI’s die echt aansluiten bij de maatschappelijke realiteit en je impactstrategie. Het faciliteren van deze oefening is waar we bij S&L door de jaren heen gepokt en gemazeld in geraakten. 

Echte impactindicatoren

We zetten je op weg om te meten wat je bereikt in de maatschappij: welke resultaten heeft je impactstrategie en welke reële impact vloeit daaruit voort? Op zoek naar echte impactindicatoren. 

Je impact meten zien we als een vervolgstap. Het meten van de strategie (waarvan je gelooft dat ze impact maakt), is minstens even belangrijk. En daar wringt het schoentje weleens.  

De Impact Balanced Scorecard.

Je buikgevoel volgen is goed. Het delen van de echte cijfers en resultaten achter je strategie is nog véél beter. Dat kan met de (impact) Balanced Scorecard. Je strategie vertalen naar meetbare KPI’s die tegelijk meer meten dan alleen financiële resultaten. 

Niet de cijfers an sich zijn het belangrijkste, wel erover babbelen! Maand na maand. Kwartaal na kwartaal. En vervolgens bijsturen. Dat kan alleen als elke indicator 100% op maat is. 

Elke onderneming is gebaat met een (impact) Balanced Scorecard. Om de efficiëntie en effectiviteit van je acties te meten. Maar impactindicatoren spelen ook steeds meer een crucialere rol in financiering aantrekken, je voorbeeldrol te bestendigen, de interne drive blijvend aan te zwengelen en om te gebruiken in je communicatiedoelen en marketingmix.  

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: