Leiderschapsopleiding januari
Terug naar het overzicht

Opleiding | Leiderschap met impact | voor leidinggevenden | oktober

Leiderschap - Gent
14 oktober
2024
Excl. BTW
€ 1895,00

5 daagse leiderschapsopleiding

Als we denken aan leiderschap, komen vaak beelden naar boven van krachtige individuen die de touwtjes stevig in handen hebben. Maar wat als leiderschap meer is dan alleen dat? Wat als het gaat om het vinden van evenwicht tussen daadkracht en draagkracht, veerkracht en kwetsbaarheid, en het bouwen van teamkracht in turbulente tijden? Voor leiders van missiegedreven organisaties zijn deze uitdagingen dagelijkse kost. Maar waar vinden zij de steun die ze verdienen?

Bij S&L delen we een diepe bewondering voor deze leiders. We begrijpen de passie en gedrevenheid die hen voortstuwen, maar we erkennen ook de ontwikkelingskansen die er liggen. Daarom geloven we sterk in de noodzaak van een opleiding die zich specifiek richt op leiderschap in missiegedreven organisaties.

Missiegedreven organisaties zijn vaak kwetsbaar. Ze hebben niet altijd de nodige middelen en worden soms geconfronteerd met fragiliteit die ze zelf creëren, zoals overidentificatie met de doelgroep of obsessieve toewijding aan de missie. Het doorbreken van deze patronen vraagt om leiderschap – leiderschap met impact.

Wat is dat precies, leiderschap met impact?

Het gaat verder dan traditioneel management en vereist een diepgaande focus op persoonlijke groei, relationele vaardigheden, integriteit en belichaming. Het betekent spreken en handelen vanuit een centrum van authenticiteit, waardoor persoonlijke impact wordt vergroot en energie efficiënter wordt gebruikt.

De weg naar leiderschap met impact is geen reis die men alleen aflegt. Het is een collectieve inspanning, waarbij leiders elkaar ondersteunen en versterken. Daarom bieden we bij S&L een leiderschapsopleiding aan die zich richt op vier dimensies van leiderschap: intrapersoonlijk, relationeel, team en collectief, en maatschappelijk.

Geen managementtheorieën en trucs

Onze opleiding is geen standaardprogramma van managementtheorieën en trucs, maar een diepgaande verkenning van de persoonlijke reis van elke deelnemer. We bieden een veilige ruimte waarin leiders kunnen reflecteren, groeien en leren van elkaar. Met een combinatie van workshops, coaching en intervisie, streven we ernaar om leiders te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun unieke leiderschapsstijl en het realiseren van duurzame impact.

Waarom deelnemen?

Als leider van een missiegedreven organisatie ben je dagelijks geconfronteerd met uitdagende situaties en complexe beslissingen. Wij geloven dat leiders zoals jij de steun en begeleiding verdienen om effectief om te gaan met deze uitdagingen. 

Tijdens onze opleiding richten we ons op het vinden van de juiste balans tussen daadkracht en draagkracht, het herkennen en doorbreken van fragiele plekken binnen jouw organisatie en het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap. We begrijpen dat leiderschap niet altijd gemakkelijk is en streven ernaar om een veilige ruimte te bieden waarin je kunt groeien en bloeien als leider.

Voor wie is deze opleiding?

Onze opleiding is speciaal ontworpen voor eindverantwoordelijken in non-profit en social-profit organisaties met 5-25 medewerkers. We kiezen bewust voor leiders van missiegedreven organisaties omdat we begrijpen dat zij unieke uitdagingen en behoeften hebben. Samen met gelijkgestemde leiders kun je ervaringen delen, van elkaar leren en elkaar inspireren om het beste uit jezelf en je organisatie te halen.

Wat kan je verwachten?

Bij onze leiderschapsopleiding staat jouw persoonlijke en professionele groei centraal. We bieden een diepgaande verkenning van vier essentiële dimensies van leiderschap: intrapersoonlijk, relationeel, team & collectief, en maatschappelijk. Door te focussen op deze dimensies krijg je niet alleen inzicht in jezelf, maar leer je ook hoe je dit inzicht kunt gebruiken om positieve veranderingen te bewerkstelligen binnen jouw team en organisatie.

Je zal in staat zijn om de energie in je team en organisatie beter te richten, en met meer zelfvertrouwen en inspiratie leiding te geven. Bovendien maak je deel uit van een waardevol netwerk van gelijkgestemde leiders, waarin je elkaar blijvend kan ondersteunen en inspireren.

Onze programma's zijn ontworpen om jou en jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen, waarbij we ons richten op praktische tools en strategieën die direct toepasbaar zijn in jouw dagelijkse praktijk. Met een mix van theoretische inzichten, praktische oefeningen en persoonlijke begeleiding streven we ernaar om een omgeving te creëren waarin jij kunt groeien als leider en als individu.

Praktisch

Ben je klaar om de volgende stap te zetten in jouw leiderschapsreis? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze leiderschapsopleiding en ontdek hoe jij het verschil kunt maken. De opleiding vindt plaats in ons gezellige kantoor te Gent, op enkele minuten wandelen van het station Gent Sint-Pieters. 

We bieden een ondersteunende en stimulerende leeromgeving waarin je kunt groeien als leider en als individu. Samen met jou streven we ernaar om een positieve impact te creëren, niet alleen binnen jouw organisatie, maar ook in de bredere gemeenschap.

Data

De opleiding bestaat uit 5 leermodules (met de volledige groep in de kantoren van S&L) en 2 namiddagen in een kleinere leergroep (bestaande uit peers uit je eigen organisatie).

Een overzicht van de data:

 • 14 oktober volledige dag
 • 15 oktober volledige dag
 • 19 november volledige dag
 • 26 november namiddag peergroep
 • 3 december volledige dag
 • 10 december namiddag peergroep
 • 20 december volledige dag (slotdag)
   

Prijs

 • € 1.895, excl. BTW
 • Inclusief: materiaal, catering en zaalverhuur

 

Docent-coaches

Elke groep wordt begeleid door een ervaren S&L duo die samen veel leiderschapspraktijk en kaders meebrengen. Het duo is steeds complementair zodat je altijd heel andere perspectieven en klankborden krijgt en een rijkdom aan verschillende expertises. Elk van docent-coaches kent het werkveld van missie-gedreven organisaties,  de mooie kanten en de uitdagingen - en deelt jouw passie om de wereld te verbeteren.

Aurélie De Cock

Na diverse rollen in de vormings- en sociale-economiesector ontdekte Aurélie al snel haar grote passie: het ondersteunen van mensen, teams en organisaties op het gebied van communicatie, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Met expertise in het opbouwen van veerkrachtige team- en organisatiesystemen en jarenlange ervaring in training en coaching van leiders, blijft ze zichzelf uitdagen met opleidingen in systemische coaching, neurocognitieve methoden, design thinking, traumaverwerking binnen organisaties en corporate activism. Als medeoprichter van S&L draagt ze bij aan organisatieontwikkeling. Aurélie staat bekend om haar 'acupunctuurinterventies', waarbij ze diepgang combineert met lichtheid, zelfrelativering en humor.

Christel Smedts

Christel startte haar carrière als directeur in enkele organisaties in de zorg en als zelfstandig coach waarin ze organisaties en mensen in groei begeleidde. Daarnaast deed ze vrijwilligerswerk in verschillende continenten, verlegde ze haar grenzen en bleef studeren. Telkens in andere contexten, in stagnatie en groei, botsen en verbinden, leerde ze veel met en over mensen en leiderschap. Ze leert mensen geloven in hun potentieel, laten proberen en zo hun authenticiteit ontdekken. Dit geruggesteund door kennis, strategisch inzicht en zorgende directheid. 

Waarom inschrijven?

Kortom, leiderschap met impact vereist meer dan alleen managementvaardigheden – het vraagt om een diepgaande persoonlijke ontwikkeling en een sterke verbondenheid met anderen. Onze leiderschapsopleiding biedt de ondersteuning en begeleiding die leiders nodig hebben om hun volledige potentieel te bereiken en blijvende impact te creëren.

 

Wij zijn geregistreerd dienstverlener KMO-portefeuille (tot 30% subsidiëring). Elke sector heeft daarnaast ook eigen sudsidiemogelijkheden.

Klaar om in te schrijven?

Schrijf je in

Voor een ontbijtsessie of korte workshop/webinar kan je gewoon registeren via de inschrijfknop. 

Voor een meer diepgaande opleiding zoals de leiderschapsopleidingen vragen we jou een formulier in te vullen met jouw noden en verwachtingen en plannen we een persoonlijke intake in. Zo zijn we zeker dat de opleiding de juiste is voor jou. 

Al wat inspiratie? Die vind je hier: