10/10/2022
 - 
Door 

Steward-ownership, de ongekende kracht van een collectieve ambitie.

Eén van de redenen waarom ik zo in steward-ownership geloof? De kracht van een team met een collectieve ambitie. Of zelfs superkracht. Want een collectieve ambitie is een enorm bindmiddel voor elk team. Samen strijden voor een gezamenlijk doel, voor je missie.  
Peter Depauw
Scherpe strategie
Van maatschappelijk probleem tot strategische opties
Relatie tussen strategie en financiën
Stel gerust je vraag
Peter Depauw
Scherpe strategie
Van maatschappelijk probleem tot strategische opties
Relatie tussen strategie en financiën
Stel gerust je vraag

Echte collectieve ambitie, ik ben het wel al eens tegengekomen. En als je het ziet, dan zeg je ‘waaw’! 

De onwaarschijnlijke kracht van intrinsieke motivatie  

Steward-ownership heeft het potentieel een enorme katalysator te zijn voor meer collectieve ambitie. Maar het voegt nog een extra component toe: eigenaarschap. Bij steward-ownership bepalen de trekkers van de organisatie de koers. Deze ‘stewards’ hebben de effectieve beslissingsbevoegdheid en verantwoordelijkheid, zoals een eigenaar. Met de onwaarschijnlijke kracht van intrinsieke motivatie tot gevolg. 

Een hoopvol alternatief 

Misschien is steward-ownership wel een soort van toverdrank? Het geeft goesting, drive en handvaten om te ondernemen en echt impact te maken.  

Toen ik 2 jaar geleden voor het eerst over steward-ownership hoorde, moest ik direct aan Asterix en Obelix denken. Ook zij brachten een hoopvol alternatief. Ook zij surften op collectieve ambitie, al kwam er natuurlijk wel wat toverdrank aan te pas … .

Dezelfde fundamenten

Eén kleine nederzetting in Gallië bleef moedig weerstand bieden tegen het systeem, de Romeinen.  

Met een beetje creativiteit had dit onoverwinnelijke dorp dezelfde fundamenten als steward-Ownership:

  1.  De missie altijd voorop - Weerstand bieden aan de geweldenaars en een hoopvol alternatief om de Romeinse opmars en dominantie fnuiken. (of voor Idefix: de bomen redden)

     

  2. Zelfbestuur door Stewards – Zij aan zij strijdend, met een collectieve ambitie om hun dorp blijvend te verdedigen.

     

  3. Onafhankelijk en Fair Share – Onafhankelijkheid voorop. Het dorp was niet te koop. En het aantal everzwijnen en Romeinse legioenen werden fair verdeeld.

     

Van medewerkers naar meewerkers 

Veel impactondernemers zwemmen net als Asterix en Obelix tegen de stroom in. Om in hun sector een krachtig alternatief te creëren voor het gevestigde systeem. Ze laten zien dat het anders kan.  

En dan is iets als collectieve ambitie van onschatbare waarde: Medewerkers worden ‘meewerkers’ en trekken mee aan de kar. De organisatie krijgt bredere schouders en de bottlenecks bij de ‘founders’ ebben weg. Teams zetten zich meer en meer in een v-formatie en vliegen afwisselend op kop. Cruciale hefbomen om echt het verschil te maken. 

Bij S&L zoeken we in elke organisatie naar de collectieve ambitie en zetten er de spotlight op. Bij organisaties met Steward-Ownership is het zo mogelijk nog belangrijker. Het voordeel van dit model is dat je het goed kan verankeren in de juridische structuur. Een alternatief model van eigenaarschap als zuurstof voor collectieve ambitie.

Steward-cultuur als voordeel op de arbeidsmarkt

We noemen het steward-leiderschap en steward-cultuur. M’n collega’s Julie en Aurélie en zijn er absolute kraks in om teams hierin te laten groeien en bloeien. 

In tijden van arbeidsmarktkrapte creëert het bovendien een competitief voordeel om goeie mensen aan te trekken en dicht bij je te houden.  

Ontdek hoe Steward-Ownership mogelijks ook jouw toekomstmodel kan zijn. Hoe het kan helpen om mensen te laten floreren vanuit een sterke collectieve ambitie en je de handvaten geeft om meer en blijvend impact te maken. 

Op https://steward-ownership.coop/ bundelen we alle info.  

Vragen? Shoot! 

Een maandelijkse dosis inspiratie in jouw mailbox?

Een maandelijkse dosis inspiratie in jouw mailbox?

Iedere maand bezorgen we inspiratie bij jou. Tips en inzichten waar elke organisatie van kan leren. Heb je vragen over strategie (met impact), communicatie, marketing, fondsenwerving of teamontwikkeling? Onze nieuwsbrief zal je telkens een beetje wijzer maken wanneer je hem leest.
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.