Terug naar het overzicht

Ondersteuning na aanbevelingen of negatief advies

Non- en social profit
Ondersteuning na aanbevelingen of negatief advies

Bij S&L kan je terecht kan voor begeleiding van het hele traject of ondersteuning vanuit specifieke expertises om samen 1 of meerdere verbeterpunten aan te pakken.

Wat krijg je:

  • Ondersteuning bij de opmaak van je plan van aanpak of in je remediëringstraject
  • Een externe blik die helpt een negatief advies om te buigen in een groeikans voor je organisatie
  • Advies op maat voor specifieke elementen zoals communicatie, vrijwilligers, zakelijk beheer, ... 

Krijg je subsidies van de overheid in de sectoren sociaal-cultureel volwassenenwerk, cultuur, jeugd, erfgoed, …? 

Kreeg je bij controle een negatief advies of aanbevelingen? Het gevoel kritisch beoordeeld te worden op je werking, is niet altijd even makkelijk om mee om te gaan. Er hangt dan ook veel van af. Het heeft niet veel zin om te lang in een verkrampte positie te blijven zitten. Elke evaluatie of visitatie is (net als elk beleidsplan) een uitgelezen kans om als organisatie bij te leren en te ontwikkelen. 

Een externe blik kan helpen om uit de dagelijkse routine te treden en nieuwe perspectieven binnen te brengen bij de opmaak van verbeterplannen. Weet dat je bij S&L terecht kan voor begeleiding van het hele traject of ondersteuning vanuit specifieke expertises om samen 1 of meerdere verbeterpunten aan te pakken: van kwaliteitszorg, over vrijwilligers- en communicatiebeleid tot het zakelijke luik.

Trajectondersteuning

Bij S&L helpen we je niet alleen bij het opmaken van een nieuw beleidsplan, ook kunnen we je van a tot z ondersteunen in een remediëringstraject of bij een plan van aanpak. Zo een traject wordt volledig afgestemd op de behoeftes van jullie team en organisatie. 

Onze ervaren consultants helpen je de teleurstelling, frustratie en stress om te buigen tot een opportuniteit om met alle stakeholders je werking onder de loep te nemen. Het doel is om op een gedragen manier en stap voor stap jullie organisatie naar een hoger niveau te tillen. We werken samen aan een ambitieus maar realistisch plan dat trouw blijft aan de eigenheid van je organisatie en voortbouwt op de aanwezige sterktes. Om uiteindelijk de subsidiegever te overtuigen dat jullie werking absoluut de moeite waard is om te financieren. 

Collega’s Jasper, Sabine, Juliska en Els hebben al vele klanten ondersteund in het opmaken van een sterk dossier voor een nieuw beleidsplan, voortgangsrapport of plan van aanpak.

Focus op specifieke elementen

Kan je met de meeste aanbevelingen zelf aan de slag, maar ben je op zoek naar advies of ondersteuning voor een bepaald aspect van je werking? Over volgende deelgebieden, hebben wij supersterke experts in huis die je graag ondersteuning op maat bieden. Hieronder alvast een greep uit mogelijke onderwerpen: 

Worstel je met je doelgroepenbeleid? Heb je het moeilijk om nieuwe doelgroepen te bereiken? Bekijk ons aanbod rond communicatiestrategie of bekijk het webinar van collega Jihad over jongerencommunicatie. 

Zit je vast met organisatiestructuur, kwaliteitszorg en professionalisering? Hier een voorproevertje in de vorm van een blog over organisatiestructuur van collega Nele.

Kreeg je opmerkingen over je vrijwilligersbeleid of doelgroepen? Herbekijk alvast eens Jef’s straffe webinar over vrijwilligers.

Zoek je ondersteuning rond zakelijk en financieel beheer? Lees over de ervaring en visie van collega Stijn in deze blog over financiële strategie.

Heb je scherpere keuzes te maken in je doelenkader? En die goed te verantwoorden? Collega Juliska is de juiste persoon om jullie daarbij te ondersteunen. Je ziet haar in dit webinar over strategieën voor sociale verandering aan het werk.

Kregen jullie een onvoldoende rond bestuurszaken? Misschien zitten er bruikbare tips in het webinar van Davy over de uitdagingen van een effectief bestuur?

Zoek je hulp op nog een ander gebied? Of heb je meer doorgedreven of organisatie-specifieke ondersteuning nodig? 

Graag een klankbord om je vraag scherp te krijgen? 
Contacteer Jasper via jasper.vanthienen@s-l-impact.com of Els via els.lauriks@s-l-impact.com. Dan bekijken we samen op welke manier we jullie kunnen ondersteunen

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: