Terug naar het overzicht

Strategische teamdagen  

Non- en social profit
Strategische teamdagen  

“De teamdagen waren heel boeiend en plezant. Maar de week nadien was alles weer business as usual.” Herkenbaar? Wij horen het alvast vaker dan ons lief is. Wil jij teamdagen (of een teamdag) organiseren en samen met jouw team  de strategie echt goed vastpakken? Bij S&L weten we hoe dat moet. De strategie op scherp, mét collectieve ambitie en vooral hernieuwde goesting?

Wat heb je na je teamdag(en) in handen?

  • Een glasheldere (impact)strategie
  • Een concreet plan van aanpak om die uit te voeren
  • Een team dat sterker staat en durft keuzes te maken 
  • Energieke teamleden die mee zijn en echt willen dat de strategie slaagt

Jij wilt alles uit je strategische teamdagen halen

Strategische dag, teamtweedaagse of planningsweekend… hoe je het ook noemt, het is een unieke kans om als team nieuwe energie te tanken. Maar het kan ook méér zijn. Wanneer je de dag(en) aangrijpt om de strategische lijnen van je organisatie (opnieuw) scherp te stellen en je durft te laten uitdagen, haal je er pas echt alles uit wat erin zit.  

Daar helpt Strategies and Leaders je bij. We creëren de ideale randvoorwaarden en stapsgewijze aanpak om met een groep aan de slag te gaan en waarbij elk teamlid maximaal kan bijdragen. We zetten samen de organisatie onder een vergrootglas, zoomen uit, kietelen, leggen patronen bloot en helpen je oogkleppen afzetten. En we kieperen een strategische rugzak vol ervaring en kennis over jullie heen. Zo komt je organisatie snel tot de kern. Op korte tijd wordt heel duidelijk welke sprongen je kan maken om je gewenste impact te bereiken en welke - heel bewust - niet.

Wij helpen jou om strategisch scherp te stellen

Op tempo doorlopen we samen alle stappen die horen bij het uittekenen van een strategie. Met dat doel voor ogen en een strakke structuur als houvast creëren we samen strategische scherpte die door het hele team gedragen wordt. We maken maximaal gebruik van de tijd die nodig is.  

Dit ganse proces wordt getrokken door consultants die vertrouwd zijn met jouw sector en dezelfde taal spreken. Vanuit onze ervaringen bij vele andere organisaties begrijpen we je situatie en context, vatten we waar je voor staat en weten als geen ander wat daarbij belangrijk is.

Een organisatieblik OF een helicopterview: alles in perspectief 

Samen kijken we binnen in elke kamer van het huis dat je organisatie is. Geen enkel aspect ontsnapt Ook al is de tijd kort, we maken ruimte voor een degelijke verkenningsfase. Want voor we gaan wroeten in de strategie van de organisatie, willen we dat we allemaal dezelfde puzzelstukjes zien. Samen in helikopterzicht. 

We gaan van helikoperzicht naar detailniveau… en terug. Samen zoeken we verschillende perspectieven op de organisatie. Onze consultants kennen het ecosysteem van jouw organisatie leggen daardoor de juiste puzzelstukken bloot.  

Je krijgt een eerlijke spiegel voorgehouden en krijgt zicht op de strategische opties: welke uitdagingen en opportuniteiten liggen er open voor je organisatie? Welke concrete acties vloeien daaruit voort. Kortom: na afloop weet je wat je als team te doen staat.

Groei voor het team

Samen tot strategische keuzes komen is niet altijd makkelijk. Daarom geven wij naast de strategische focus ook veel aandacht aan de onderstromen van het team. Elk team heeft sterktes en valkuilen die we blootleggen waardoor het team verder kan groeien om met een gedeelde energie en visie voor een straf resultaat te gaan. Op die manier brengen deze teamdagen je team dan dichter bij elkaar. Je werkt kort maar intens samen, je dialogeert en wroet tot de strategische focus helder is. Door de afwisseling in de thema’s en methodieken, en aandacht voor alle facetten van de strategie van je organisatie en de teamdynamiek, voelen alle deelnemers zich betrokken en met elkaar verbonden. Hier ontstaat het draagvlak waarop je team nog lange tijd zal surfen.

Resultaat: een team dat richting én goesting geeft

Na deze teamdag of -dagen staan de neuzen binnen je team voor de volle 100% in dezelfde richting. Je hebt een strategisch plan als houvast voor alles wat je organisatie doet. Plus een concreet actieplan dat de strategische keuzes vertaalt naar de operationele realiteit.  

Met energieke teamleden die helemaal doordrongen zijn van waar je organisatie naartoe werkt en die hier samen voor willen gaan.  

Benieuwd hoe we zo’n teamtweedaagse voor jouw organisatie zullen aanpakken? 

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: