Terug naar het overzicht

Van systeemanalyse naar impactstrategie

Impactondernemers
  • Als bedrijf de transitie maken naar een impactonderneming?
  • Wil je niet meer rommelen in de marge met een geïsoleerde CSR-campagne, maar echt de vlucht vooruitnemen en zichtbare, échte impact maken?

We gaan recht naar de kern. Van je ultieme missie tot de essentie van je business model. 

Durf je echt je strategie in vraag te stellen?
Durf je echt de wereld te veranderen? 

Waar gaan we voor:

  • Impact staat voorop, maar met een haalbaar businessmodel. Klaar om een steen te verleggen.
  • Een team met een scherpe collectieve ambitie. Klaar voor de toekomst met gerichte doelen naar meer impact op de juiste schaal.
  • Een strategie waar vernieuwing voorop staat, klaar om je huidige bedrijf helemaal futureproof te maken.

Het systeem in kaart 

Duurzaamheid is overal. Wat is impact maken überhaupt in jouw sector? Hoe zetten we in op duurzaamheid zonder ons te verbranden aan greenwashing? Complexe vraagstukken waar we bij S&L zelf graag over filosoferen. Alleen dringt de tijd en is er nood aan actie. Wil je met je gehele organisatie echt gaan inzetten op de omwenteling van het systeem? Je bedrijf klaarstomen voor een volgende generatie? Futureproof worden? Of de toegenomen druk beantwoorden met een gedragen impactstrategie?  

Inzoomen en stretchen

We starten met jullie huidige impact doelstellingen, hoe deze passen in het gehele systeem van jullie organisatie en bekijken hoe jullie sector beweegt.  We maken een foto van je huidige strategie, gaan samen in helikopterzicht en leggen het ecosysteem bloot. We stretchen je manier van denken en zetten alles op scherp. We maken een analyse van het systeem, gaan van rechts naar links te denken en maken eerste assumpties in transitiedenken. 

Klaar voor de omwenteling?

Vandaaruit gaan we samen wroeten tot een effectieve impactstrategie, een strategische leidraad voor de komende jaren. We zoeken naar de ‘groene curves’, verscherpen focus in aanbod en doelgroep en staan stil bij financiële realiteitszin, typische patronen, team, structuur en cultuur. 

Durf je echt je strategie in vraag te stellen? Durf je echt de wereld te veranderen? 
Durf je?

Indien de bereidheid er écht zit om de transitie te maken staan we graag aan jouw zijlijn.  

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: