07/02/2024
 - 
Door 

Award Season! Ook #ToChangeTheWorld

Niet enkel voor filmsterren, ook voor ondernemers en meer en meer zien we ook impactondernemers op het podium kruipen om hun beeldje af te halen.
Lenja Doms
Impactstrategie
Impact ondernemerschap
Circulaire economie
Stel gerust je vraag
Lenja Doms
Impactstrategie
Impact ondernemerschap
Circulaire economie
Stel gerust je vraag

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: awards die jureren op de missie; Trends, De Tijd of Deloitte iedereen lijkt op de kar gesprongen te zijn. Ik ben mogelijks wel wat kritisch :) : hoe draagt zo een award bij aan het ecosysteem en heeft niet elke prijs naar een kantelaar of missiegedreven organisatie te gaan? Of welke impact heeft het om die ene categorie toe te voegen in de marge? 

Wel worden we erg warm van de changemakers, de impactondernemers, de vrijwilligers, de activisten,..  binnenin de vele organisaties en impactondernemingen waar we dagelijks mee mogen werken. Het zijn net die waar de B-wards voor in het leven zijn geroepen. Planet B rijkt dit jaar op 1 maart (complimentendag) in 6 categorieën een award uit om hun harde werk te belonen.

Wij doen alvast graag een suggestie voor enkele categorieën: 

Ik nomineer graag Alexia Coppens in deze hoofdcategorie. Ze is mede-oprichtster van Ohne. Een coöperatieve verpakkingsvrije winkel met ondertussen zes winkels waar je lokaal, biologisch en onverpakt kan winkelen. Door haar daadkracht zorgt ze voor een waardevol alternatief voor de huidige supermarkten.

Ook Nicolas Bartholomeeusen zorg met Imby Pet Foods voor een impactvolle verandering en wel met dierenvoeding. Vegan of op basis van insecten. Mijn hond is alvast fan. 

Jeroen Vereecke heeft één duidelijk doel dat ik bewonder: plastic flessen uit de wereld helpen. Met Robinetto en hun nieuw product ROBI zorgt hij ervoor dat we met z'n allen meer kraantjeswater drinken. Op het S&L-kantoor kan je Robinetto zeker terugvinden. 

Be the Future - Awarded to a young activist who shows exceptional promise and initiative in shaping a better future. 

M'n collega Ike vond Omar Karim een inspirerende activist. Hij besliste begin dit jaar om in hongerstaking te gaan. Als Palestijnse vluchteling wil hij aandacht vragen voor het conflict in Gaza. 

Be Diverse -  Deze award eert een individu die aanzienlijke vooruitgang boekt in. Het bevorderen van diversiteit, gelijkheid en inclusie. 

In deze categorie tipte collega Jihad, Zarissa Windzak, bezielster van Cargo Confetti. Een webshop voor inclusieve kinderboeken en speelgoed. Via haar sociale media deelt ze ook educatieve content met focus op diversiteit. 

Ook Dounia Bourabain kan meedingen naar de Be Diverse award wat mij betreft. Met haar onderzoek naar seksisme en racisme in de academische wereld.

Benieuwd naar de andere categorieën? Of nomineer je zelf graag iemand? Dan kan hier.

Nomineren kan tot 11 februari en de uitreiking kan je volgende via Planet B op 1 maart.

 

 

Een maandelijkse dosis inspiratie in jouw mailbox?

Een maandelijkse dosis inspiratie in jouw mailbox?

Iedere maand bezorgen we inspiratie bij jou. Tips en inzichten waar elke organisatie van kan leren. Heb je vragen over strategie (met impact), communicatie, marketing, fondsenwerving of teamontwikkeling? Onze nieuwsbrief zal je telkens een beetje wijzer maken wanneer je hem leest.
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.