Opleiding | Leiderschap met Impact | voor managementteams
Terug naar het overzicht

Opleiding | Leiderschap met impact | voor managementteams

Leiderschap - Gent
Opleiding
op maat
prijs op aanvraag

5 daagse leiderschapsopleiding

Managementteams vormen een complex geheel. Hoewel ze gezamenlijk de impact van een organisatie vergroten, is het binnen het managementteam niet altijd eenvoudig om het tempo, de belangen en de visie van de afzonderlijke managementdomeinen op één lijn te krijgen. Collectieve verantwoordelijkheid kan energie en daadkracht opleveren, maar het kan ook een uitdagende en soms eenzame strijd zijn.

Onze intensieve 5-daagse leiderschapsopleiding is specifiek ontworpen voor managementteams. Het doel is om beter om te gaan met de unieke dynamiek binnen het managementteam, om ondanks verschillen een sterk team te vormen, en om concrete tools aan te reiken waarmee de impact van jouw organisatie vergroot kan worden. We richten ons op zowel de menselijke aspecten van collectief leiderschap als op de strategische en operationele uitdagingen.

Voor wie is deze opleiding ? 

Voor managementteams van grote NGO's, sociale en non-profitorganisaties. We besteden veel aandacht aan het begrijpen van de behoeften van de deelnemende managementteams, zodat we op basis van individuele thema's, specifieke organisatieculturen en unieke sectorkenmerken groepen kunnen samenstellen met maximale groeikansen.

Het managementteam neemt gezamenlijk deel aan de vijf opleidingsdagen.

Waarom zou je investeren in deze opleiding?

 • Je krijgt diepgaand inzicht in je individuele leiderschapskenmerken binnen je managementteam en organisatie, ontdekt je eigen groeicurves en succesmomenten.
 • Je leert hoe je de individuele leiderschapskenmerken van de managers optimaal integreert binnen het managementteam.
 • Je analyseert de balans tussen interne en externe gerichtheid, reflectief en actief, strategisch en operationeel.
 • Je onderzoekt hoe je met interne stakeholders - van bestuur tot medewerkers - krachtige resultaten kunt behalen.
 • Je leert het onderscheid te maken tussen de zichtbare en onzichtbare dynamieken in het managementteam en de organisatie en ontdekt hoe je tegenstellingen constructief kunt laten werken.
 • Je duikt in de bewuste en onbewuste assumpties van sociale verandering binnen je organisatie, begrijpt hoe je als organisatie invloed uitoefent in de buitenwereld en wat daarbij je impactstrategie is.
 • Je sluit de opleiding af met een knal - en een concreet plan.

Hoe verloopt de opleiding?

We starten met een verkennend online gesprek met de directeur en een delegatie van het managementteam om te bepalen of deze opleiding aansluit bij jullie behoeften.

Na inschrijving hebben de opleiders een diepgaand gesprek met het volledige managementteam om de specifieke context en vragen helder te krijgen, de leerdoelen van het managementteam in kaart te brengen en op basis daarvan de meest ideale opleidingsgroepen samen te stellen.

Gedurende de opleiding behandelen we drie grote thema's die verweven zijn in alle modules: 

 • Zelfleiderschap
 • Collectief leiderschap
 • Organisatieleiderschap en maatschappelijke impact

Elke opleidingsdag staat een specifiek aspect van leiderschap centraal:

 • Dag 1: ik als leider - mijn verhaal, mijn purpose, mijn kracht, mijn uitdagingen.
 • Dag 2: samenwerken binnen het MT - collectief leiderschap.
 • Dag 3: collectief de organisatie leiden - dienende structuren, rollen en mandaten, essentiële kennis en expertise.
 • Dag 4: impact maken in de wereld - onze (on)uitgesproken assumpties van sociale verandering, machtsopbouw, impactstrategie.

Tussen dag 2 en dag 3, en tussen dag 3 en dag 4, zijn er peergroepen zonder trainer: kleine leergroepen met integratie-opdrachten.

Praktisch

Data 

Start editie 2024: datum te bepalen

 

Prijs

 • op aanvraag (mogelijkheid tot 30% subsidiëring via KMO-portefeuille).
 • Inclusief materiaal, catering en zaalverhuur.

Deelname aan deze opleiding betekent niet alleen een investering in jou als leidinggevende, maar ook in de vooruitgang van de gehele organisatie. Door jouw persoonlijke groei en de praktische tools die je tijdens de opleiding zult verwerven, zal je in staat zijn de organisatie naar een hoger niveau te tillen, zowel op individueel als team- en organisatieniveau.

Wij zijn geregistreerd dienstverlener KMO-portefeuille (tot 30% subsidiëring). Elke sector heeft daarnaast ook eigen subsidiemogelijkheden.

Locatie

De opleiding zal plaatsvinden te Gent. De exacte locatie is nog te bepalen.

De S&L aanpak

Onze inzet is gebaseerd op de missie die jullie drijft. Wij streven naar een bijdrage aan een betere wereld en willen dat jouw groei niet alleen ten goede komt aan jouw organisatie, klanten en doelgroep, maar ook aan de planeet.

Doenken: Wij combineren denken en doen, zodat wat je leert direct toepasbaar is in jouw praktijk. We leggen niet alleen patronen en uitdagingen bloot voor jou en jouw organisatie, maar helpen je ook bij de vertaling naar concrete acties. Samen met andere deelnemers staan we aan je zijde.

Circle of Critical Friends: We bouwen een sterke gemeenschap op die je tijdens en na de opleiding ondersteunt en soms een liefdevolle schop onder je achterste geeft: we confronteren je met de realiteit. We houden je een spiegel voor en durven aan te wijzen waar verbeteringen mogelijk zijn, alles met als doel jou te motiveren het beter te doen.

Net zoals we geloven dat systemische verandering nodig is om de wereld te verbeteren, bekijken we leiderschap vanuit verschillende perspectieven, inclusief het systemische aspect.

We nemen de tijd om te vertragen en diepgaand te verkennen, zodat we daarna weer kunnen versnellen.

Klaar om in te schrijven?

Vraag je voorstel aan

Voor een ontbijtsessie of korte workshop/webinar kan je gewoon registeren via de inschrijfknop. 

Voor een meer diepgaande opleiding zoals de leiderschapsopleidingen vragen we jou een formulier in te vullen met jouw noden en verwachtingen en plannen we een persoonlijke intake in. Zo zijn we zeker dat de opleiding de juiste is voor jou. 

Al wat inspiratie? Die vind je hier: