Terug naar het overzicht

Van financiële slagkracht tot financieringsopties

Impactondernemers
Van financiële slagkracht tot financieringsopties
  • Weet je niet zeker of jouw strategie ook financieel realistisch is?  
  • Wil je meer grip op jouw financiën? 
  • Wil je jouw financiële realiteit niet meer zien als rem, maar als slagkracht voor meer impact?  

We leggen je impactstrategie naast de cijfers. Geen impact zonder gezonde financiën. 

Waar gaan we voor:

  • Je hebt grip op je financiële structuur en -gezondheid en handvaten om hiermee op korte en lange termijn aan de slag te gaan.
  • Je financiële strategie is gekoppeld aan je strategie.
  • Je hebt een strategie die de financiële situatie van de organisatie versterkt én je kan (opnieuw) focussen op impact realiseren. 

Geld doet de wereld draaien

Geen strategie zonder financiële strategie. Want geld is hét middel bij uitstek om impact te blijven maken. Zeker bij wereldverbeteraars. Maar centen creëren vaak veel vraagtekens. Zijn we financieel gezond? Is dit verdienmodel rendabel en financierbaar? Welke financiële stok achter de deur moeten we houden? En wat met m’n eigen loon? 

Centen i.f.v. impact.

Impact realiseren, daar doe je het voor. Maar dit succes is ook deels afhankelijk van de centen. Een slimme financiële strategie is daarom cruciaal voor je missie. En rust in de financiën, daar slaap je ook beter van. We helpen jou om financieel lastige knopen te ontwarren, leggen verschillende opties in vergoedingsmodellen bloot, en brengen de financiële kerncijfers en afhankelijkheden in kaart. 

Daarnaast koppelen we de centen aan de strategie. Voor alle scenario’s, strategische ontwikkellijnen of hefbomen plotten we de financiële implicaties. En in een groeistrategie bepalen we de exacte financieringsbehoefte, de timing en de financieringstermijn. We zetten een rangorde op de meest aangewezen financieringsopties. Van een kapitaalsronde in jullie eigen netwerk, tot impactinvesteerders, place-based financiering constructies, het meest geschikte crowdfundingplatform of via de klassieke weg. We delen maar wat graag ons uitgebreid netwerk. 

Of zijn de financiële vooruitzichten minder rooskleurig?  

Een eerlijke spiegel. En advies

Dan zoeken we samen naar snelle strategische bijsturingen in je aanbod die directe impact kunnen hebben op de cash-flow en rendabiliteit. Dan analyseren we de flexibilisering van je kostenstructuur of bootstrapopties. En geven een eerlijke spiegel op de toekomst. 

We helpen jou om met de juiste info en aanpak de volgende stap te zetten. De best passende financiering op het juiste moment, voor het juiste bedrag. En we geven eerlijk advies over de haalbaarheid. 

Door de financiële strategie meetbaar te maken, kunnen we ze vertalen financieel meerjarenplan. Zo vervolledigen we de brug tussen impact, strategie, operaties en de financiën.  

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: