Terug naar het overzicht

Teamontwikkeling en cultuur

Impactondernemers
  • Groeide je van oprichter naar een team met medewerkers?  
  • Wil je dat wat jou drijft als ondernemer, tot bij je medewerkers brengen?  
  • Hoe zorg je voor een passende cultuur voor jou, je medewerkers én je bedrijf?  
  • Heb je geen idee hoe je een team uitbouwt?  

Groeien doe je niet alleen extern, maar ook intern. Wij zorgen mee voor juiste aanpak voor het ontwikkelen van een team. 

Waar gaan we voor:  

  • We bepalen samen de prioriteiten die nodig zijn om meer verbinding te creëren in je team. 
  • Samen bepalen we concrete acties om alle medewerkers te laten floreren.
  • Een concrete aanpak voor interne cultuur zorgt voor meer betrokkenheid en uitwisseling in je team.  

De lijm tussen...

Het bouwen van een team en de daar bijhorende cultuur lijkt vaak nog uitdagender dan het ontwikkelen van je bedrijfsstrategie, het binnenhalen van klanten of het ontwikkelen van een nieuw product. Een cultuur is de vaak moeilijk te omschrijven ‘lijm’ tussen jou, je medewerkers en je bestuur. Het zijn de kleine momenten aan de koffie, de manier waarop jullie feedback geven aan elkaar, de formele en informele band die ontstaat tussen mensen die meebouwen aan je bedrijf. 

Helpend of knellend?

Dit alles ontstaat organisch, zonder dat je hier bewust een strategie voor hebt gebruikt. Wanneer je organisatie groeit of verandert bestaat de kans dat die cultuur niet meer helpend is of zelfs gaat tegenwerken.  

Het ontwikkelen van je team doe je door rollen en verantwoordelijkheden te bepalen, in de eerste fase door aan de slag te gaan met de bestaande medewerkers en vandaaruit kijken naar wat er nodig is voor de toekomst.  

Een blik op de binnenwereld

Bij S&L helpen we je met het kijken naar je binnenwereld. Het faciliteren van gesprekken en oefeningen waar je als ondernemer of leidinggevende niet alleen in slaagt. Om van daaruit een aanpak te formuleren om tegemoet te komen aan vragen van jou én je medewerkers. Om zo een duurzame bedrijfscultuur uit te bouwen die werkt op lange termijn, parallel aan jouw strategische bedrijfsdoelstellingen.  

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: