Terug naar het overzicht

Strategische sparring

Impactondernemers
  • Hoe zorg je dat je onderneming de juiste richting blijft uitgaan? 
  • Hoe blijf je voldoende impactgericht? 
  • Hoe neem je iedereen mee in de noodzakelijke verandering?  
  • Hoe blijf je adaptief in een snel veranderende wereld? 

Strategie in de vorm van korte contactmomenten, afgestemd op de lopende uitdagingen.

Samen wroeten in je strategie. Op tempo en to-the-point.  

Waar gaan we voor:

  • Strategische sparring is eenvoudig. En heel laagdrempelig. Oogkleppen af. Alles op tafel.
  • Samen focus krijgen in prioriteiten en juiste strategische keuzes. Impactgericht en voldoende onderbouwd.
  • De frisse blik van iemand die buiten je organisatie staat, helpt je weer op koers. Je stapt buiten met hernieuwd vertrouwen, inzicht en energie in wat je te doen staat. 

Een frisse blik. Héél normaal.

Strategie is een vak apart, een impactonderneming een bijzondere niche. Punt. Dat maakt jouw uitdaging best groot en de leiding hebben soms eenzaam. 

Op tempo en concreet

De behoefte aan strategische sparring bij impactondernemers is groot. Dat merken we elke dag. En soms is een diepgaand strategisch traject even niet nodig. Of is het gewoonweg niet het juiste moment. Het kan zijn dat samen 3 uurtjes inzoomen op jouw impactstrategie precies is wat je nu nodig hebt. Eén op één. Of in een klein team. Dan gaan we samen hoofdzaak-bijzaak in de uitdagingen benoemen. Samen een blik werpen op het ecosysteem. Samen van rechts naar links denken om de impact voorop te houden. En samen de verschillende strategische opties onderscheiden en prioriteren. Op tempo en concreet. Zo zet jij even de oogkleppen af, even een frisse externe blik erbij. 

Of is er net iets meer nodig dan dat? 

Zit je in een fase van snelle groei of start je een grote transitie? Of sputtert de uitvoering van je bestaande strategie? Dan is een permanent klankbord wellicht veel meer geschikt. Bij S&L noemen we dat Strategy-as-a-service, kortweg StrAAS. 

StrAAS. 

Dan houden we periodieke korte sparringsmomenten. Om tempo en focus te houden. 
Dan bieden we jou een continu klankbord op kantelpunten of moeilijke momenten. 24/7 als het ware. Een eerlijke spiegel, op het juiste moment. 
Dan pakken we jou (of een breder team) mee op een aantal verdiepende momenten. 3 tot 5 sessies verspreid over een jaar: tussentijdse evaluatie van de strategie, de waardepropositie en klantbehoeften onder de loep, een 365° blik op de binnenwereld, een zoom-out naar jouw ecosysteem en de invloed van de veranderende omgeving, je innovatiestrategie of positionering. 

Klaar voor?

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: