Terug naar het overzicht

Participatief leiderschap

Impactondernemers
  • Voel je als leidinggevende en/of ondernemer de nood om anders naar leiderschap te gaan kijken?
  • Wil je meer betrokkenheid en leiderschap vanuit je team?
  • Wil je vlottere besluitvorming met meer gedragenheid?

Als leider weeg je écht op de impact die de organisatie maakt. Je inspireert je teams om het beste van zichzelf te geven, om anders te gaan werken en om altijd wendbaar te zijn. 

Wij helpen je op weg!

Waar gaan we voor:

  • Een vernieuwde leiderschapsaanpak waarbij iedere medewerker betrokken is.
  • Een duidelijk beeld over de huidige leiderschapscapaciteiten in het team.
  • Een leiderschapsstijl die passend is voor jou en je onderneming?

Follow the leader, leader, leader 

Over leiderschap worden dagelijks nieuwe boeken gepubliceerd, honderden stromingen die elkaar tegenspreken. Heb je geen idee wat nu past voor jou als leidinggevende, waar de organisatie nood aan heeft en welke behoefte er zit bij je medewerkers? Er zijn zeker rode draden te trekken, maar elke situatie is uniek.  

We starten niet vanuit de theorie maar luisteren in de eerste plaats naar jullie. Door ons oor te luisteren te leggen in alle lagen van je bedrijf zoeken we naar de olifanten in de kamer die moeilijk worden benoemd, we kijken naar de persoonlijke drijfveren en natuurlijk naar de bedrijfsstrategie.  

Een doordachte keuze

Na het werk van binnenuit brengen wij onze ervaring naar binnen. We inspireren jullie met mogelijke leiderschapsvormen die de aanwezige uitdagingen aanpakken. Of het nu zelfsturende teams zijn waarbij jullie radicaal kiezen voor vertrouwen in plaats van beheersen of Deep Democracy waarbij jullie unieke toegang krijgen tot de collectieve wijsheid van je team, wij brengen enkel de theorie als we geloven dat hij passend is voor jullie situatie. Heilige huisjes blijven daarbij niet overeind. 

Van theorie naar praktijk

Wij houden van denken en doen dus zorgen er steeds voor dat het dadelijk inzetbaar is in jouw praktijk. We leggen patronen en uitdagingen voor jezelf en jouw organisatie bloot maar laten je niet alleen de vertaalverslag maken, we staan aan de zijlijn tijdens implementatie.  

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: