Terug naar het overzicht

Organisatiestructuur in functie van je strategie

Impactondernemers
Organisatiestructuur in functie van je strategie
  • Ontstaan er spanningen in je team rondom rollen en verantwoordelijkheden?  
  • Is je team organisch gegroeid en mis je nu een cultuur en structuur die past bij je organisatie?  
  • Blijft het constructief overleg uit en geven jullie weinig feedback?
  • Werkt alles wel efficiënt genoeg?

De kracht van een organisatiestructuur en -cultuur die dienend kan zijn en op maat is van je organisatie.

Altijd een cruciaal puzzelstuk in strategie.

Waar gaan we voor:

  • Je brengt je team naar het volgende niveau, je neemt een volgende stap in maturiteit dankzij de juiste organisatiestructuur.
  • Rust in je team dankzij het verduidelijken van ieders plek in je bedrijf.
  • Voor nieuwe medewerkers is er sneller duidelijkheid wat jullie verwachtingen zijn.
  • Dankzij nauwere verbinding in je team verloopt communicatie vlotter en vinden jullie sneller antwoorden op uitdagingen van buitenaf.

Structuur als cruciale bouwblok

Naast een heldere strategie en sterke leiderschapscapaciteiten is het essentieel om af en toe de structuur en cultuur van je organisatie onder de loep te nemen. Zo ontdek je de kracht van een organisatiestructuur en cultuur die dienend kan zijn en op maat is van je organisatie.  

S&L staat klaar om ondernemers te helpen bij het definiëren en implementeren van een nieuwe structuur en het verbeteren van de organisatiecultuur.  

Strategisch maatwerk

We starten steeds vanuit jouw strategie en organisatiewaarden en –normen. Een organisatiestructuur bouwen is maatwerk. We geven geen generieke adviezen maar luisteren in de eerste plaats naar jou en je medewerkers. Samen verkennen we de unieke positie van iedere persoon in je organisatie.  

Veel puzzelstukken

We ontwerpen een realistische nieuwe organisatiestructuur en onderzoeken de benodigde stappen om een passende cultuur te creëren. Het vereiste puzzelwerk kan bestaan uit verschillende elementen: het overleg opnieuw structureren, werken aan verbindende communicatie, kernprocessen optimaliseren of duidelijkheid scheppen over de rollen en verantwoordelijkheden.  

In co-creatie maken we een transitieplan. Daarin worden alle grote en kleine stappen vastgelegd die nodig zijn voor een succesvolle verandering. Vaak ondersteunen we ondernemers of leidinggevende bij de communicatie naar het hele team in deze stap. 

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: