Terug naar het overzicht

Impactvolle innovaties met een verdienmodel

Impactondernemers
Impactvolle innovaties met een verdienmodel
  • Het gevoel dat je moet innoveren, maar weet je niet waar te beginnen?
  • Snak je naar een manier om innovaties te stroomlijnen en te integreren?
  • Wil je duurzaamheid écht integreren in je bedrijf?

Strategisch innoveren, een vak apart.
En laten we vooral het verdienmodel niet vergeten.

 

Waar gaan we voor:

  • Een strategie waar vernieuwing voorop staat, eerst in de kantlijn in een testfase, daarna klaar om je huidige bedrijf helemaal future proof te maken.  
  • Je wordt (terug) ‘frontrunner’ in je domein.
  • Impact staat voorop, maar met een haalbaar businessmodel.  

Innovatie voor impact?

In onze aanpak starten we graag met de drijfveren van je onderneming. Welke maatschappelijke impact wil je realiseren? We brengen samen in kaart welke stappen je hebt te nemen op het pad naar systemische impact, en leggen het verband met je verdienmodel.

Zijsprong of nieuwe kernactiviteit

Welk soort innovatie impactvol is kan sterk verschillen per onderneming. We inventariseren welke incrementele innovaties of verbeteringen er eventueel mogelijk zijn in je huidige model, maar durven ook ver vooruitkijken naar radicale toekomstige innovaties. In de meeste gevallen zijn innovaties binnen bestaande ondernemingen mooie zijsprongen op de huidige corebusiness, maar al te vaak verdienen ze een nieuw businessmodel.

We detecteren mogelijk risico’s en opportuniteiten die een positieve of negatieve invloed kunnen hebben op je model. Zijn de markt, trends of spelers nog te volatiel, dan gaan we via verschillende mogelijke toekomstscenario’s aan de slag om het meest waarschijnlijke model te definiëren. 

Any color you want, as long as it’s black

We dromen graag, maar staan wel met onze beide voeten op de grond wanneer we jouw innovatieve ideeën challengen op de haalbaarheid of de balans tussen impact en rendabiliteit.   

Meer weten of eens afspreken? Een vraag?

Meer weten of eens afspreken?

Al wat inspiratie? Die vind je hier: