Leiderschapsopleiding
Terug naar het overzicht

Leiderschap met impact: voor ervaren leidinggevenden

Leiderschap - Gent
start 21 september
2023
Excl. BTW
€ 1895,00
21 september
09.00 tot 17.00
22 september
9 AM tot 5 PM
16 oktober
09.00 tot 17.00

Er is ook een opleiding die start in november: net gestart tot 3 jaar leidinggevende ervaring

Als eindverantwoordelijke van een organisatie wordt veel van jou gevraagd. Je houdt veel ballen tegelijk in de lucht die elk ook aparte aandacht vragen. Die plek geeft soms bakken energie als je samen dingen kan realiseren om de wereld een betere plek te maken, als alles samenkomt en de dynamiek klopt. Die plek kan soms ook eenzaam voelen, alsof alle verantwoordelijkheid op jouw schouders rust.  

Tijdens deze 5 daagse opleiding brengen we je samen met andere gedreven leidinggevenden om je handvaten te geven om jullie rol vanuit kracht te nemen en om een netwerk te bouwen dat nog lang nadien een vertrouwd en rijk klankbord biedt.

Voor wie is deze opleiding?

Eindverantwoordelijken in non- en social profit organisaties met 5-25 medewerkers. We hebben verschillende edities om te garanderen dat je zoveel mogelijk kan leren van anderen:

PS: in 2024 lanceren we nog opleidingen voor het management team voor grotere organisaties. Deze opleiding kan ook op maat van alle leidinggevenden binnen je organisatie. Heb je interesse in een van deze formules? Laat je gegevens achter en we houden je op de hoogte:

Waarom deze opleiding?

In deze opleiding:

 • Krijg je dieper inzicht in wat jou energie geeft en wat jou energie kost, in welke rol je floreert en hoe je daar ook jouw team en organisatie kracht mee bijzet.
 • Analyseer je alle taken in je rol en breng je ze terug tot één geheel. Je brengt focus en kaders in je team(s) en in je organisatie zodat alles stroomt om impact die jullie willen maken nog beter te realiseren.  
 • Onderzoek je wat jouw (vaak kleine) team en raad van bestuur nodig heeft om samen grootse dingen neer te zetten
 • Verruim je jouw persoonlijk netwerk waar je ook na de opleiding mee kan klankborden voor jezelf en als hefboom voor jouw organisatie

Opbouw van de opleiding

Start: na je inschrijving krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek om:

 • Je leerdoelstellingen (voor jezelf en jouw organisatie) samen scherp te krijgen. Deze doelstellingen nemen we mee doorheen de opleiding.
 • Te garanderen dat iedereen in de groep iets van elkaar kan leren. We zorgen ervoor dat je in de juiste groep terecht komt.

Doorheen de opleiding werken we vanuit 3 grote blokken die verweven zitten doorheen alle modules:

 • Zelfleiderschap: Welk verhaal wil ik schrijven
  - Waar liggen mijn kracht en energie en waar mijn grenzen
  - Waar wil ik groeien en waar sta ik al sterk
 • Maatschappelijk & organisatieleiderschap: Welk verhaal willen wij als organisatie in deze wereld schrijven
  - Hoe zorg ik voor overzicht en prioriteiten?
  - Hoe balanceer ik tussen intern werken  en een focus op de buitenwereld?
 • Team leiderschap: Hoe schrijven we dit verhaal samen als team
  - Hoe krijg ik iedereen mee
  - Hoe een evenwicht vinden tussen autonomie geven en ingrijpen/bijsturen

We werken in 2 lagen:

 • Met de volledige groep tijdens de leermodules
 • In een kleinere leergroep die je doorheen het traject extra klankbord zal geven 

Docent-coaches

Elke groep wordt begeleid door een ervaren S&L duo die samen veel leiderschapspraktijk en kaders meebrengen. Het duo is steeds complementair zodat je altijd heel andere perspectieven en klankborden krijgt en een rijkdom aan verschillende expertises. Elk van docent-coaches kent het werkveld van missie-gedreven organisaties,  de mooie kanten en de uitdagingen - en deelt jouw passie om de wereld te verbeteren.

Aurélie De Cock

Na verschillende werkervaringen ontdekte Aurélie al vrij snel haar grote passie: mensen, teams en organisaties helpen op vlak van communicatie, samenwerken en persoonlijke ontwikkeling. Ze leerde dat gericht stil staan voor mensen, teams en organisaties een essentiële voorwaarde voor ontwikkeling is en koos ervoor om hiervan haar missie te maken. In combinatie met de vele jaren training geven aan en coachen van leiders en haar eigen interim management opdrachten blijft ze zichzelf ook continu bijscholen en uitdagen met oa systemische coachingsopleidingen, neurocognitieve methodes, design thinking, traumaverwerking binnen organisaties en corporate activism.

Bart De Bleser

In de crisishulpverlening in de jeugdzorg ontdekte Bart zijn leidinggevende kant en de drive om verontwaardiging over dingen die niet goed gaan om te zetten in actie en verandering. Zo kwam hij terecht in coördinerende functies, waardoor hij nog meer interesse in mensen en groepen ontwikkelde. Hij schoolde zich bij (en blijft dat doen) zodat hij ook de tools en achtergrondkennis had om echt verandering te realiseren in groepen en organisaties. Zijn kracht ligt in het dieper inzicht geven in jezelf en je systeem om van daaruit bewuste keuze te maken en structuur te brengen.

Lieve Proost

Lieve haar carrière pad was er eentje van zoeken hoe het verschil te kunnen maken, en groeien in zelfvertrouwen en haar eigen pad gaan bepalen en het niet beperken door de context. Ze werkte vooral voor overheids- en zorginstellingen. Organisaties met een maatschappelijk doel. Daarin evolueerde ze van als kwaliteitscoördinator harde analyses maken naar aan de slag gaan met wat er onder de waterlijn gebeurt. Ze verdiepte zich in inspirerend en systemisch coachen en complementeerde dat met opleidingen in organisatie coaching. Van het zelf doen, naar het creëren van contexten waarin anderen zichzelf kunnen leren kennen, verbeteren en overstijgen.

Christel Smedts

Christel startte haar carrière als directeur in enkele organisaties in de zorg en als zelfstandig coach waarin ze organisaties en mensen in groei begeleidde. Daarnaast deed ze vrijwilligerswerk in verschillende continenten, verlegde ze haar grenzen en bleef studeren. Telkens in andere contexten, in stagnatie en groei, botsen en verbinden, leerde ze veel met en over mensen en leiderschap. Ze leert mensen geloven in hun potentieel, laten proberen en zo hun authenticiteit ontdekken. Dit geruggesteund door kennis, strategisch inzicht en zorgende directheid. 

Els Lauriks

Els zette als jonge ondernemer een grote coöperatie op in de culturele sector in Chili die ze ook lang leidde. Bij terugkeer in België professionaliseerde ze de werking en het team van FairFin vzw. Ze ontdekte dat een goede structuur en strategie pas écht tot hun recht komen als de mensen, teams en organisaties die ze moeten uitvoeren, voldoende draag- en daadkracht hebben ontwikkeld. En dat daarvoor zowel individueel als collectief leiderschap essentieel zijn. Daarom schoolde ze zich bij in leiderschap en team- en organisatiecoaching, ondermeer via systemisch werk en verbindende communicatie.

Praktisch

Data

Start september 2023 voor eindverantwoordelijken met min 3 jaar leidinggevende ervaring: 

 • Openingsmodule: 21 (namiddag en avond) en 22 september hele dag 
 • Lesmodules: 6 okt voormiddag, 17 okt voormiddag, 9 nov voormiddag, 21 nov voormiddag, 1 dec voormiddag
 • Slotdag: 12 december.
   

Prijs

 • Inclusief: materiaal, catering en zaalverhuur
 • Exclusief: optionele overnachting in openingsmodule
 • € 1895 excl. BTW

Deze opleiding is een investering in jou als leidinggevende maar ook in de organisatie. Jij zal de organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen vanuit jouw eigen groei en de team en organisatiehandvaten die je zal aangereikt krijgen.  

Wij zijn geregistreerd dienstverlener KMO-portefeuille (tot 30% subsidiëring). Elke sector heeft daarnaast ook eigen sudsidiemogelijkheden.

Locatie

 • Gent, op wandelafstand van het Sint-Pietersstation 
 • De kleinere leergroepen in de deelnemende organisaties. 

De S&L aanpak

 • Wij doen het voor wie jullie het doen: Onze eigen motivatie bestaat uit jouw missie. Want wij dragen graag bij aan een betere wereld. Wij willen dat jij er beter bent voor jouw organisatie, klanten en doelgroep, maar tegelijk ook voor de planeet.  
   
 • Doenken: Wij houden van denken en doen dus zorgen er ook graag voor dat wat je keert dadelijk inzetbaar is in jouw praktijk. We leggen patronen en uitdagingen voor jezelf en jouw organisatie bloot maar laten je niet alleen de vertaalverslag maken, we staan samen met de andere deelnemers aan je zijde.
   
 • Circle of critical friends: We bouwen een sterke groep die tijdens en na de opleiding je ondersteunen en af en toe een loving kick in the ass geven : we confronteren jou met de realiteit. Je krijgt een spiegel voor. We durven zeggen waar het schoentje knelt om jou te motiveren het beter te doen.
   
 • Zoals we geloven dat systemische verandering nodig is om de wereld te veranderen, kijken we ook naar leiderschap vanuit meerdere brillen inclusief de systemische.
   
 • We vertragen en gaan diep om nadien weer te versnellen.

Nobody said it would be easy but we promise it will be worth it.

 

Klaar om in te schrijven?

Schrijf je in

Voor een ontbijtsessie of korte workshop/webinar kan je gewoon registeren via de inschrijfknop. 

Voor een meer diepgaande opleiding zoals de leiderschapsopleidingen vragen we jou een formulier in te vullen met jouw noden en verwachtingen en plannen we een persoonlijke intake in. Zo zijn we zeker dat de opleiding de juiste is voor jou. 

Al wat inspiratie? Die vind je hier: