08/03/2023
 - 
Door 

Impactondernemers doorbreken het patroon

Naar aanleiding van Internationale vrouwendag waren we blij te kunnen posten dat toch wel 56% van de organisaties wordt geleid door vrouwen.
Peter Depauw
Scherpe strategie
Van maatschappelijk probleem tot strategische opties
Relatie tussen strategie en financiën
Stel gerust je vraag
Peter Depauw
Scherpe strategie
Van maatschappelijk probleem tot strategische opties
Relatie tussen strategie en financiën
Stel gerust je vraag

…misschien meer vrouwen aan de macht! Dan zeg ik “schat jij zou dat kunnen”, en echt ik meen het…

Het zijn de impact ondernemers die het patroon doorbreken. Maar liefs 56% van de sociale ondernemingen wordt geleid door vrouwen. M.a.w., een héél ander beeld dan een doorsnee onderneming waar de scheeftrekking blijft. Dit zalige cijfer was te vinden in de European Social Enterprise Monitor (ESEM).

En als we even doorredeneren op deze Internationale vrouwendag: Het aantal (en aandeel) sociale ondernemingen zit in een continue groei die niet meer te stoppen valt. 1 op 3 van alle nieuwe ondernemingen is intussen een sociale onderneming.

Dus: vrouwen aan het roer in sociale ondernemingen + meer sociale ondernemingen = voorwerk richting.

... en dan klaart alles, dan klaart alles hier weer op!

De dag dat het eeuwenoude patroon definitief (van belachelijk veel meer mannen aan de macht) doorbroken wordt komt dus dichterbij.

De meest aangehaalde verklaring hiervoor blijkt de ‘?????????-???????? ???????’ van veel vrouwen. En ja, daar kan ik me veel bij voorstellen. Het lijkt dus ergens wel logisch dat – door de band genomen - vrouwen dus beter in staat zijn een Sociale Onderneming te leiden, en zijn er ook meer toe aangetrokken. Voila!

Sociale ondernemingen zijn er in de eerste plaats op gericht maatschappelijke problemen te bestrijden… door te ondernemen. Blij dat vrouwen hierin het voortouw nemen! Voor alle sociale problemen, en dus ook even wereldvrede.

" ... echt ik meen het, echt ik meen het maar zij lacht."
 

Met dank aan Jevgueni en zijn nummer 'Als ze lacht'. 

Een maandelijkse dosis inspiratie in jouw mailbox?

Een maandelijkse dosis inspiratie in jouw mailbox?

Iedere maand bezorgen we inspiratie bij jou. Tips en inzichten waar elke organisatie van kan leren. Heb je vragen over strategie (met impact), communicatie, marketing, fondsenwerving of teamontwikkeling? Onze nieuwsbrief zal je telkens een beetje wijzer maken wanneer je hem leest.
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.