09/11/2023
 - 
Door 

Een wereld vol Sociaal Ondernemingen. SEWF23

‘t moet zowat het Eurosongfestival 🎵 van de impactondernemers zijn.
Peter Depauw
Scherpe strategie
Van maatschappelijk probleem tot strategische opties
Relatie tussen strategie en financiën
Stel gerust je vraag
Peter Depauw
Scherpe strategie
Van maatschappelijk probleem tot strategische opties
Relatie tussen strategie en financiën
Stel gerust je vraag

#SEWF23, Dit jaar in Amsterdam! Samen met Hannelore zocht ik nieuwe linken, zotte inzichten en 12-points-ontmoetingen. Want het was aan Nederland om het jaarlijkse Social Enterprise World Forum te organiseren. 

Zo dichtbij...konden we toch echt niet laten liggen. Met 40 sociaal ondernemers in een bus heen terug tot Amsterdam-Noord. En met de Sociale Innovatie Fabriek als logische organisator. 

Good vibes en unieke verhalen van vele impactondernemers. En goed om te voelen wat de nieuwe trends en oplossingen zijn voor sociale ondernemers om maatschappelijke problemen te bestrijden.

 

Hoogtepunten?
 

  • ‘Finance is the monster in the room’ en tot 7 keer toe werd het belang van Steward-ownership in the ‘New Economy’ door Erinch Sahan van Doughnut Economics Action Lab (DEAL) benadrukt.
     
  • Dieper in de True pricing movement met Michel Scholte. Een beweging die in België helemaal doorbreekt. 
     
  • Overall, véél impactondernemers ontmoet die bewust kiezen om (1) met hun impactstrategie het bestaande systeem uit te dagen, en (2) na te denken over alternatieve vormen van eigenaarschap, weg van de wetten van geld=macht. De vraag “hoeveel is genoeg” bleek ook hier al mainstream.
     

Van Flashmob met Annelore Camps, hotelkamerverwarringen, atje voor de sfeer en down-town-karaoké.

’t Moet niet altijd serieus zijn. 

En het gevolg? Dat S&L nu ook al sneller dan gedacht aan het werk is in Nederland, Canada en Australië. Tjah, impactondernemers zitten dan ook overal. 😊

 

Een maandelijkse dosis inspiratie in jouw mailbox?

Een maandelijkse dosis inspiratie in jouw mailbox?

Iedere maand bezorgen we inspiratie bij jou. Tips en inzichten waar elke organisatie van kan leren. Heb je vragen over strategie (met impact), communicatie, marketing, fondsenwerving of teamontwikkeling? Onze nieuwsbrief zal je telkens een beetje wijzer maken wanneer je hem leest.
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.